Ultralydsscanning

Her på klinikken tilbyder vi muskusketale ultralydsscanninger.

De fleste kender røntgen, hvor man primært kan se “hårde” strukturer som knogler og brusk, hvorimod en ultralydsscanner er specielt god til at undersøge det bløde væv som muskler og sener mv. Det kan f.eks. være akillessene problematik, tennisalbue, muskulære problemer omkring skulder knæ eller hofte.

Ultralydsscanning er lydbølger der bruges til, at producere billeder af de indre organer, muskler, sener, led og andet bløddelsvæv. Billederne fremstilles, når lydbølgerne er rettet ind i kroppen, og reflekteres derefter tilbage til en scanner, der måler dem.

Ultralydsscanning har i modsætning til røntgen og CT-scanning ingen bivirkninger, da de ikke anvender stråling.

Det gør heller ikke ondt at blive ultralydsscannet, men man anvender en ultralydsgel til at skabe kontakt mellem transduseren (proben) og huden, og dette gel kan føles en smule koldt.

For de fleste ultralydsscanninger kræves der ikke nogen særlig forberedelse. Du skal fortsætte med din sædvanlige medicin hvis du tager noget.

Strukturer, der tidligere kunne ses på MR eller CT scanning, kan nu ses i endnu flere detaljer og er i stand til at blive observeret i bevægelse, hvilket giver mange fordele.

På ultralyden er der også en Color Doppler, som man kan anvende i løbet af undersøgelsen og gør man kan se, om der er nogen blodgennemstrømning i området. Er der det, er det tegn på en inflammatorisk tilstand i området.

På skærmen kan undersøgeren med det samme se, om der er en visuel læsion i vævet. Hvis undersøgeren finder noget under ultralydsscanningen, får du svar med det samme.

Billeder kan efterfølgende sendes til dig i JPG format til din E-mail eller mobil, som du evt. kan tage med til din læge, hvis vedkommende skal have besked.

En anden fordel med ultralydsscanneren er, at man kan lave dynamiske billeder, altså billeder under bevægelser. Så hvis du evt. har smerter under nogle særlige bevægelser, kan man muligvis se hvad der trigger dette. Den dynamiske del kan også optages, således man efterfølgende har en film af scanningen.

OBS: Ultralydsscanning kan KUN bookes ved telefonisk henvendelse på klinikkens nummer: +45 75 91 57 68

Ultralydsscanning hos Klinik Lasota

 

Læs mere om ultralydsscanneren her

Se nedenstående video om ultralydsscanning: